JURNALUL FERICIRII STEINHARDT PDF

Nicolae Steinhardt – Jurnalul Fericirii. In vara anului , in arhivele Manastirii „ Sf. Ana” Rohia a fost descoperita o dactilograma – din pacate. Jurnalul fericirii by Nicolae Steinhardt. Jurnalul fericirii. by Nicolae Steinhardt; Virgil Bulat; Virgil Ciomoş by N Steinhardt; Olivier Clement; Marily Le Nir. Jurnalul fericirii. Front Cover. N. Steinhardt, Justin Hodea (Sigheteanul) Jurnalul fericirii: Manuscrisul de la Rohia · N. Steinhardt No preview available –

Author: Talar Doukinos
Country: Portugal
Language: English (Spanish)
Genre: Politics
Published (Last): 12 April 2006
Pages: 364
PDF File Size: 17.43 Mb
ePub File Size: 12.36 Mb
ISBN: 557-9-70440-131-5
Downloads: 65351
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kagatilar

Jul 31, Angela rated it it was amazing.

Steinhardt a ales rasa monahala si nu uniforma militara. Nu numai ca nu deznadajduiesti, ca nu te declari invins si rapus, dar si gusti din plin bucuria rezistentei, a impotrivirii si incerci o senzatie de navalnica, dementa voiosie. In fine, e o calatorie interesanta, ce m-a imbogatit: Il pot oricand inchide, hartui, dispretui, batjocori: Mantuirea se decide prin efectul unei judecati infricosatoare, plina d Cea mai teribila mostra de autoamagire pe seinhardt am intalnit-o in ultimii ani poate chiar in toata “cariera” mea de cititor sta in aceasta cugetare a lui N.

Crestinismul ma pastreaza cu ceva tineresc in mine si neplictisit, nedezamagit, nescarbit, nesuparat. Cel ce cu moartea o a calcat.

June Learn how and when to remove this template message. E Ferrante Palla al lui Stendhal.

This article needs additional citations for verification. Sunt coplesitoare eruditia autorului care transpare din text istorie, sociologie, psihologie, teologie, literatura, dar si fizica cuantica, cel putin 3 limbi straine foarte bine cunoscute si nu doar atatmemoria sa nu numai memoria evenimentelor traite, dar si pagini intregi din nenumarati autorit Una dintre cele mai complexe carti citite.

  CISCO SF302-08P PDF

E copilul din povestea ffricirii gol, a lui Andersen. Timpul, darul cel mai de pret; si dusmanul cel mai necrutator cind e izolat si abstract, cind nu mai e decit clopot de vid in care persista a vietui numai nelinistea, nesiguranta, inchipuirea dezlantuita.

Se poate amagi si mai tare, poate scuipa si mai cu avant in poporul sau: Traieste de azi pe maine, din ce i se feericirii, din ce pica, din te miri ce. The value and complexity of this book is beyond words – it’s not only an account of the devouring cancer of Communist totalitarianism but a testimony of lived Christian – Orthodoxy and salvation through faith.

Jurnalul fericirii by Nicolae Steinhardt

Dureros de trist, se citeste cu pumnii stransi Abia asteptam sa se faca ziua, sa fiu in fata lor, sa le spun tot ce cred eu despre ei si sa intru in ei ca un tanc.

He died at Baia Mare city hospital. Un jurnal al disperarii, al deznadejdii, un urlet de durere, o asumare senina a vietii, o revolta uneori secreta, alteori tunatoareo marturie trista a unei perioade a carei cruzime nu poate fi surprinsa in cuvinte Thanks for telling us about the problem. Cuvantul era jutnalul el doar o expresie a faptei. fericieii

Jurnalul fericirii

Nov 12, Alex Gherman rated it it was amazing. Views Read Edit View history. From untilhe witnessed a new period of deprivation, this time from the Romanian Communist regime – when non-communist intellectuals were deemed ” enemies of the people “. E, de asemenea, inutil a insista asupra legaturii intrinseci dintre cele doua testamente ale lui N. Ascoltiamo alcuni brevi brani di questo diario.

  ELEKTROPNEUMATIK BUNGEN PDF

Cea mai teribila mostra de autoamagire pe care am intalnit-o in ultimii ani poate chiar in toata “cariera” mea de cititor sta in aceasta cugetare a lui N.

Grea lectura, plina de exaltari de felul acesta. Astri, comete, sateliti, pulsari, quasari, gauri negre, pulberi cosmice, meteori, mai stiu eu ce, toate relele, toti eonii, toate timpurile si toate cuantumurile spatio-temporale si toate astrofizicile newtoniene ori relativiste au luat fiinta jugnalul exista numai pentru ca sa fi putut fi exprimate aceste cuvinte ale lui Bukovski.

Unsourced material may be challenged and removed. Nu mai are cu ce fi amenintat, santajat, amagit, imbrobodit. After his release inhe has steinharct successful and notable activity as translator and publisher. Firesc lucru, isi va spune cititorul cartii sale de amintiri, cum nu se poate mai firesc; nesiguranta, frica, emotia. He was born in Pantelimon communenear Bucharestfrom a Jewish father and a Romanian mother. Asa vorbea Churchill in Open Preview See a Problem? Munceste pe apucate, uneori, cand si daca i se iveste prilejul.

Nu I se mai poate face nimic.