EEN NIEUWE AARDE VAN ECKHART TOLLE PDF

This Page is automatically generated based on what Facebook users are interested in, and not affiliated with or endorsed by anyone associated with the topic. Een nieuwe aarde’ samenvatting boek Eckhart Tolle 1. Een nieuwe aarde by Eckhart Tolle, , available at Book Depository with free delivery worldwide.

Author: Meztimuro Dalkree
Country: Argentina
Language: English (Spanish)
Genre: Health and Food
Published (Last): 28 November 2012
Pages: 190
PDF File Size: 2.34 Mb
ePub File Size: 12.92 Mb
ISBN: 275-2-49393-849-4
Downloads: 68538
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tagal

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren.

Eckhart Tolle: Negeer de herrie van je gedachten

Het grootste deel van onze gedachten is disfunctioneel, ondermijnend en zinloos, zo stelt spiritueel bestsellerauteur Eckhart Tolle. Even voor twee uur zit de grote zaal van de Rotterdamse Doelen zo goed als vol. Bijna achttienhonderd mensen hebben hun zaterdagmiddag leeggeruimd om zonder pauze twee uur lang te luisteren naar hun spirituele gids, de jarige — van oorsprong Duitse — Canadees Eckhart Tolle. Ondanks hun aantal, vormen de aanwezigen een select gezelschap, want de lezing — teachingnoemt Tolle het — was in een mum van tijd uitverkocht.

De prijs van 49 tot 79 euro voor een kaartje blijkt geen punt; in alle Europese, Amerikaanse en Canadese steden die hij aandoet trekt Tolle volle zalen. Nederlanders kochten volgens uitgeverij Ankh-Hermes Kort samengevat predikt Tolle dat je jezelf zelf niet langer moet vereenzelvigen met je gedachten. Denken is handig voor je werk en nog zo wat praktische zaken, maar het allergrootste deel van onze gedachten is volgens Tolle niet alleen extreem repetitief, maar ook zinloos, disfunctioneel en ondermijnend.

Kritisch zijn, klagen, jezelf bang maken, oordelen, minachten — dat kan de geest heel goed. Niet alleen zinloos, ook nog eens schadelijk voor je gezondheid, naar zijn stellige overtuiging.

Gedachten houden zich het liefst op in het verleden — welke ervaringen heb ik en wie ben ik daardoor? Slechts heel zelden vertoeven we werkelijk in het moment, in het nu. Een oogverblindende zonsondergang, een adembenemend muziekstuk, een inspirerend gesprek. Op het grote podium in De Doelen valt het Perzisch tapijt een beetje in het niet. Er staat een stoel op, een microfoon, een tafeltje met een glas water en een vaas met een herfstbloem.

  LES GUERILLERES PDF

Na een minuut van concentratie begint hij met zachte stem te vertellen over zijn ervaringen en overtuiging. Geen grote gebaren, geen overredingsdrang. De muisstille zaal hangt aan zijn lippen en lacht als de meester een beetje schokschouderend grinnikt om zijn eigen uitspraken. Tolle haalt met regelmaat uitspraken van Jezus, Boeddha en Zenmeesters aan.

Dat is natuurlijk ook waanzin. Ik probeer de essentie door te geven. Een man schuin achter me heeft zijn ogen al dicht nog voordat Tolle een mond opendoet. Zou hij mee hebben gemoeten van zijn vrouw?

Books Personal Development

Een tijd later schrik ik zelf wakker. De volgende ochtend is Tolle in zijn hotel.

Of ik bij the teaching was, vraagt de kleine man vriendelijk. Ik speel open kaart. Ja, maar, het spijt me verschrikkelijk, ik heb een groot deel gemist.

Hij lijkt het een goede grap te vinden en grinnikt zijn typische lachje.

Je bent ingehaakt op een ander bewustzijnsniveau. Door in slaap te vallen, wat naar mijn idee geen echte slaap was, raak je op een dieperliggend niveau, voorbij eenn denken. Je begrijpt dan beter wat ik zeg; niet met je verstand maar met je eckyart, je wezen. Als je in gevecht gaat met het leven, voel je je niet gesteund door het universum. Het is zoiets als zwemmen. Toen ik dat leerde, raakte ik in paniek.

Overal was water, ik sloeg om me heen. Toen ik mijn angst verloor en me kon overgeven aan het water, bleek ik te drijven, het water hield me omhoog, het droeg me. Laat je angst los, geef je over. Zolang je strijd levert, realiseer je je niet dat het water je kan dragen, dat het leven je draagt.

Ik bedoel dat je je verzet staakt. Het leven heeft het goed met je voor.

Soms, als het moment daar is, ervaar je het sterke gevoel dat er iets op het punt staat geboren te worden. Ik kocht een laptop omdat ik ineens wist dat ik moest schrijven. Er kwam een stroom van woorden in me op en ik typte: Het was niet zozeer dat ik een boek wilde schrijven als wel dat dat boek geschreven wilde worden. Veel mensen vragen zich af: In new age-kringen is het populair jezelf de vraag te stellen: Ik vind dat een prima vraag, maar zelf keer ik het liever om.

  KEYPAD 4X3 DATASHEET PDF

Een van de dingen die het leven van me wilde, was dat ik dat boek schreef. Tijdens the teaching in Rotterdam was er vanaf het begin een diepe stilte in de zaal. In andere grote steden heb ik soms wel twintig minuten nodig om een vreedzamere, kalme energie neer te zetten — het voelt er vaak nerveus, gespannen, opgewonden. Nederland heeft een relatief vredige collectieve energie.

Een nieuwe aarde by Eckhart Tolle

Sommige landen hebben een zekere zwaarte: Oost-Europa, Rusland, tot op zekere hoogte ook Duitsland, hoewel tolke daar verandert. Het zijn landen met een relatief groot pijnlichaam, zoals ik dat noem: Daarom vind ik het zo prettig om aan de Canadese westkust te wonen — daar is een heel lichte energie. Ja, de wereld verandert.

Steeds meer mensen voelen zich aangetrokken tot het gedachtengoed dat ik uitdraag. Ik wil mensen niet overtuigen, ik wil ze iets uitleggen. Als mijn werk ze aanspreekt, ervaren ze al een groot verlangen naar verdieping. Veel mensen missen iets fundamenteels, ze vinden het leven te oppervlakkig. Tegelijkertijd groeien veel mensen uit hun religie, zoals een kind toe kan zijn aan een moeilijker boek.

Een nieuwe aarde : Eckhart Tolle :

Ik zie het als de volgende stap in de evolutie van het menselijk bewustzijn. De seminars met Oprah Winfrey zijn dertig miljoen keer gedownload, u heeft inmiddels een eigen internettelevisiekanaal. Ik begon mijn teachings bij mensen thuis met groepjes van een man of tien, twaalf.

Op een bepaalde manier kom ik nu weer bij mensen thuis, zou je kunnen zeggen. Mijn boodschap is in de loop van de jaren niet veranderd.

Ik ben zelf krachtiger geworden. Bij het afscheid glimlacht Tolle. Uw profiel is aangemaakt U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink.