IVAN KLAJN RECNIK JEZICKIH NEDOUMICA PDF

Title: Ivan Klajn – Rečnik jezičkih nedoumica, Author: Ljubica Radovanović Nikolić, Name: Ivan Klajn – Rečnik jezičkih nedoumica, Length: pages, Page: KAKO SE KAZE – Recnik jezickih nedoumica [Ivan Klajn] on *FREE * shipping on qualifying offers. Recnik jezickih nedoumica [Ivan Klajn] on *FREE* shipping on qualifying offers. Neophodan i vredan jezički priručnik za đake, studente, profesore.

Author: JoJolabar Bragar
Country: Djibouti
Language: English (Spanish)
Genre: Video
Published (Last): 28 November 2012
Pages: 312
PDF File Size: 8.10 Mb
ePub File Size: 11.50 Mb
ISBN: 845-3-20148-342-2
Downloads: 51485
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Nikojar

Antunes, Dos Santos, Kosta, Agostinjo is!. CRTA i u pribliznim oznakama kao deset-petnaest, neduomica. U mnozini, umesto dobima boje je upotrebiti drugu rec: Dijaz iii Dijas Diaz: Nije jasno zbog cega PR propisujc “konzola ne konsola “: Niko od onih koji su pratili Menja se po pridevskoj promeni: Pompcji, u Pompejima u lat.

Recnik jezickih nedoumica free download –

Instrumental ima zavrsetak -iom ne -ijemprisvojni pridev kod imena zavrsava se na -iov ne -ijev: Nimcovic AronNimcoviceva odbrana: Neki 1ektori zamenjuju preko u ko1iCinskom znacenju preko pet kilograma i sl.

Upotrebljeno kao zajednicka imenica za oznaku predmeta, zivotinje, biljke i sl. Takav naglasak se uobicajio kod nas, pa veeina strucnjaka smatra da ga treba pri- ]27 recni, i na makedonska prezimena, iako je u njima izvorni naglasak na trecem slogu od kraja: Simic, iIi pisati uce10, npr. Solunski front, Sremski front, Treea ofanziva, Beogradska operacija i mirovnih i drugih sporazullla Pozarevacki mir, Minhenski sporazum, Becki dogovor.

  CONTRATOS MERCANTILES JAIME ALBERTO ARRUBLA PAUCAR PDF

Vokativ se moze zavrsavati na -e Hruscove, Staljine iIi bitijednaknominativu, naroCito ako prethodi titula druze Breznjev, profesore Spalatin. Pctar Vcliki ruski car. Za iscrpnije podatke v. Drugo je prczime Bams Barnes. Gradiscanski Hrvati, s velikirn G “kao etnografska skupina” ali i s rnalirn, “opisno” PR. Luki Vukov oblik “Jevandelje klsjn Luci” danas je zastareo.

Isto vazi lvan za glagol potertati npr. Ispred viseclanog izraza najbolje je pisati odvojeno, npr. Hadzipavlovic, Hadziomerovic, Uzunmirkovic, Belimarkovic i s1. Share your thoughts with other customers.

Pri izvornom pisanju imena iz latinice kao Tosca, Petrarca, prema taeki b Pravopisa, u promeni treba c zameniti iva We need your help to maintenance this website.

Tupurkovski, Kolisevski bolje jezic,ih nego Tupurkovski, KoliSevski. Besi, Sirli Shirley Basseyne Bejsi. S predlozirna se pise rastavljeno: Cipki obicnije nego Cipei, kako je u PR 60, gen. Ipak, za reci koje se osecaju i izgovaraju kao jedinstvene, npr. Upotrebljava se i u prclaznom znacenju “uciniti bledim”, mada bi po pravilu tu morao do6i glagol izblediti, izbledio ijek.

Sarno ako nema druge mogucnosti, moze se menjati nedoumicaa, “Fransoi” itd. Bernstein kao ncmacko prezime izgovara se Bernstajn, kao amcricko Bernstajn ili Bemstin. Duval se prenosi kao Dival kad je francusko prezime, Duval kad je americko. Kouto ne nego Koto port. Civitavekija Civitaveeehiabolje nego -kja prema P; ne Civitavekija. Umesto “naseIjeni centar” dovoljno je reci naselje. Mandela Nelsonne Mendela.

  BELDEN 8720 PDF

REČNIK JEZIČKIH NEDOUMICA- Ivan Klajn.

Guyne Gij. Ibzen uobicajeno kod nas; prema norveskom izgovoru tacnije je Ibsen.

Labor Pakistanu Lahoru; ne: Drugi i treci slog u kineskim imenima ljudi Ci. Otuda je pravilnije i Grujic, Pejic, Ostojic, ali posto pravopis ne normira prezimena, ne moze se zabraniti pojedincima da svoje prezime pi su Gruit, Peic itd.

Gnjilane, u Gnjilanu ne u Gnjilanirna, Gnjilanama. Imeniee sa zavrsctkom r mogu dobiti -ov ili -ev lekarov i lekarevali imeniee stranog porekla i one na -er imaju sarno -ov direktorov, majstorov, del’erova kod car pridev je sarno carev.

Bihac, bihaeki; Bihacanin, Bihacanka, obicnije nego Biscanin, Biscanka. Za automobilske marke m. Ko pravopisni znak, crta ima znacenje “uo”, npr. U upotrebi s brojevima, ne treba veznik i zamenjivati crtom: Janak u “Spiglu “, kako pise ” Un ita “, a ne saradnik “Le na seeni, prvi nastup predpublikom i sl.

Formats and Editions of Recnik jezickih nedoumica []

Voltaire, Vol- tairea, Reecnik itd. U reCi naddruJtven pisu se dva d. Umesto “Takva ponasanja ne mogu se vise tolerisati” treba reci takvo ponasanje takva praksa iIi takvi postupei i s1.