LUCRARILE DE TAIERE LA POMII FRUCTIFERI PDF

Taierea (curatarea) pomilor fructiferi se face in timpul repausului In ceea ce priveste pomii plantati primavara, lucrarile despre care se.

Author: Zum Mern
Country: Martinique
Language: English (Spanish)
Genre: Photos
Published (Last): 2 August 2009
Pages: 264
PDF File Size: 8.4 Mb
ePub File Size: 19.75 Mb
ISBN: 700-4-91519-176-4
Downloads: 60523
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mazulrajas

La aceasta data Acarienii pot de asemenea transmite virusuri pomilor fructiferi. Pt orice intrebari apelati cu incredere la tel.

Lucrările de tăiere la pomii fructiferi – Uwe Jakubik – Google Books

Din ce cauza se usuca frunzele gutuilor preponderent cele dispuse catre capetele crengilor si cu ce se trateaza? Eu zic sa ne unim fortele,cunostintele si experienta,ca sa putem fi de folos unii altora.

Buna ziua, Am o livada de pruni,cca 20 ari. Da, articolul e folositor, chiar bun dar nu pentru mine. Mentionez ca pomii ii voi planta in toamna aceasta, cam care fructifferi fi programul de stropiri pentru anul urmator ma intereseaza. Curios ca frunzele de pe varfurile crengutelor se usuca scorojindu-se. Sper sa aveti curajul sa semnati ceea ce scrieti aici Va lucrariel sa va deranjati un pic si sa confirmati sau infirmati.

Este indicat sa folositi solutiile alternative pentru o mai mare eficienta.

  APC SMART-UPS 1500VA SPECIFICATIONS PDF

Acest fapt le da fermierilor mai multa libertate de decizie asupra momentului tratamentului. Ai facut facut un gest frumos si multi or sa-ti multumeasca in gand! La zile se repete tratamentul nr.

In primavara mai vorbim. Din experienta mea, pomii plantati de cu toamna ies in primavara mai vigurosi, se castiga aproape un an de crestere si dezvoltare. Endre in 05 Martie Pt lucrwrile este un fungicid omologat pt tratament imp. Endre in 11 Martie PT cei interesati;Tratamentul cu zeama bordeleza sau produse pe baza de sulfat de cupru se mai pot efectua ,chiar daca pomii au inceput sa inmugureasca,apoi dupa aceasta trebuie efectuat si tratamentul cu produse pe baza de ulei confidor sau emerite sau nupride oil ,tratament ce se face pana inainte de inflorit.

Simona Este vorba de paduchii de frunza care dau simptomele relatate de dv.

Stropiri fundamentale pentru pomii fructiferi

Solutia pe care v-o recomand este insecticidul Calipso,este bun si pt. Dana Hotar in 11 Martie Momentul propice pentru tratamentul de iarna este de la umflarea mugurilor si pana la dezmugurit la toti pomii pentru ca substanta sa poata proteja frunzulitele tinere la aparitie. Atentie si la viespea prunelor, viermele samburilor si patarea rosie a frunzelor la prun.

  EL VINO A LIBERTAR A LOS CAUTIVOS PDF

Celelalte taier ca de asemenea le-am facut bine. Pt pandurul 77;Da,in perioada de repaus vegetativ este mai eficient sulfatul de cupru in tratamentele pt pomii fructiferi si anume: Daca vrei maimulte relatii suna mihail.

Vad totusi ca sunt foarte multi interesati. Lucrarile se continua pana se obtin etaje. Ierneaza ca adult pe scoarta tulpinilor si ramurilor pomilor.

Am vre-o 60 de pomi fructiferi dintre care 3 piersici ,2 nectarini si 1 cires deja sunt pe duca. Calypso,sau Faster in concentratia indicata pe recipient sau fiola. Dati sfaturi corecte celor iubitori d epomicultura!!

Pana taierr momentul de fata au distrus 2 pomi din 10 pe care ii am. Afirmatia mea se refera doar la perioada de repaus dupa caderea frunzelor si pina la inceputul inmuguririi. Stropirile la pomi incep din iarna pana toamna tarziu. Stie cineva un produs fructifegi sa intareasca coada marului?

Cu parere de rau,dar asa din 2 vorbe nu-si poate da seama nimeni care e problema de se usca pomii.